Следвайте Гласове в ТелеграмРусия настоява за спешно разглеждане в Съвета за

...
Следвайте Гласове в ТелеграмРусия настоява за спешно разглеждане в Съвета за
Коментари Харесай

Русия поиска спешно заседание на ООН заради атаките на САЩ срещу Ирак и Сирия

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Русия упорства за незабавно разглеждане в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации на обстановката в Близкия изток след офанзивите на Съединени американски щати против Ирак и Сирия. Това се споделя в коментар на формалния представител на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от съветските медии.

" Остро осъждаме новия фрапантен акт на американо-британска експанзия против суверенни страни ", се споделя в коментара. " Настояваме за незабавно разглеждане на зараждащата обстановка пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. "

Послушното присъединяване на английските кралски военновъздушни сили в американските офанзиви, съгласно Захарова, „ не би трябвало да основава илюзията за някаква „ интернационална коалиция “ за никого. “ Очевидно е, че въздушните удари са особено предопределени за в допълнение разпалване на спора, счита Москва. Съединените щати съзнателно се пробват да вкарат най-големите страни в района в спор, сподели още Захарова.

Захарова уточни още, че американските въздушни удари с потребление на стратегически бомбардировачи на територията на Ирак и Сирия, вследствие на които бяха унищожени и развалени десетки обекти и починаха цивилни, „ за следващ път демонстрираха на целия свят нападателния темперамент на политиката на Съединени американски щати в Близкия изток и цялостното неуважение на интернационалното право от страна на Вашингтон ”.

Непосредствено след ударите американският президент Джо Байдън заприказва и за идващите военни дейности в Близкия изток. " Нашият отговор стартира през днешния ден. Той ще продължи когато и където ние решим ", уточни той. " Съединените щати не се стремят към спор в Близкия изток или някъде другаде по света ", съобщи президентът на Съединени американски щати. " Но всички тези, които желаят да ни нанесат вреди, би трябвало да знаят следното: в случай че навредите на някой американец, ние ще реагираме ", уточни американският водач.

Инфо: fakti.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР